Cos cumparaturi

[ ... ] produs/e
Finalizeaza comanda
fitofarmacie
Cosul este gol.
Dioxid de sulf - 200ml

Dioxid de sulf - 200ml


Pret pe unitate (bucata): 7.00 RON

Dioxidul de sulf este un conservant folosit pentru tratarea vinului. El ajuta impotriva otetirii, oxidarii, limpezirii si nu permite sa-si schimbe culoarea.
  • Detalii
  • Review-uri clienti

Informatii despre produs
Folosirea Dioxid-ului de Sulf  în practica vinicolă se bazează, în principal pe acţiunile sale antiseptice şi reducătoare, la care se mai adaugă şi aportul lui la realizarea unei bune limpidităţi a vinului, păstrarea aromei şi îmbunătăţirea calităţilor gustative.
dioxidul de sulf constituie şi în prezent principalul antiseptic cu ajutorul căruia se poate distruge sau înhiba activitatea şi dezvoltarea microorganismelor din vin.
Dioxidul de sulf acţionează în principal asupra sistemului enzimatic al microorganismelor, suprimându-l sau inhibându-l temporar.
Dintre microorganisme, bacteriile sunt cele mai insensibile la acţiunea dioxidul de sulf, în comparaţie cu drojdiile care se adaptează mai bine mediului sulfitic, cu excepţia drojdiilor de floare, care sunt eliminate primele din must şi vin.
Dioxidul de sulf fiind un reducător puternic, poate proteja vinurile împotriva oxidării. Acţiunea antioxidantă se manifestă în primul rând, prin aceea că dioxidul de sulf, distruge sau frânează enzimele care catalizează oxidarea anumitor substanţe din vin, brunificându-l.

Mod de utilizare
Pentru a se evidenţia sensibilitatea vinului la oxidare, vinul tânăr se toarnă într-un pahar incolor şi se aşează într-un loc liniştit, la temperatura camerei. Se urmăreşte evoluţia vinului, timp de 2-3 zile. Dacă la suprafaţa vinului apare un inel maro, vinul este predispus la casare oxidazică (brunificare). În acest scop vinul trebuie tratat cu bioxid de sulf în cel mai scurt timp.
Vinurile oxidate au calităţi gustative alterate, sunt fade şi aerisite, iar aspectul comercial lasă de dorit.
Dioxidul de sulf se foloseste la tratarea vinului, in doza de 1L la 1000L de vin.

Disponibilitate
Livrare in: 24h.gif

Dioxid de sulf - 200ml


Review-uri clienti:

Momentan nu sunt review-uri pentru acest produs.
Va rugam sa va logati ca sa scrieti un review.

Te-ar mai putea interesa si urmatoarele produse

Fitil de sulf
Fitil de sulf
1.00 RON
Bentonita alimentara - 200g
Bentonita alimentara - 200g
7.00 RON
Bentonita alimentara - 500g
Bentonita alimentara - 500g
10.00 RON
Dioxid de sulf - 500ml
Dioxid de sulf - 500ml
8.50 RON

Autentificare


Informatii utile

daunatoriburuieniboli

Suport online

fb2