Cos cumparaturi

[ ... ] produs/e
Finalizeaza comanda
fitofarmacie
Cosul este gol.
Titus Plus - 307g

Titus Plus - 307g


Pret pe unitate (bucata): 229.00 RON

Titus Plus este un erbicid postemergent pentru porumb impotriva unui spectru larg de buruieni monocotiledonate si dicotiledonate (palamida, loboda, pir).
  • Detalii
  • Review-uri clienti
Substanta activa: rimsulfuron - 3,26%
                            dicamba - 60,87 %
Formulare: WG - Granule disperabile in apa
                      N - periculos pentru mediu
Certificat de omologare nr.2108/11-04-2001
Categorie produs: Erbicide
Grupă toxicitate: 4
Clasă produs: Amestecuri
 DESCARCA AICI
 Fise de securitate
 Instructiuni de folosire
 Pliant
 


Modul de actiune
Titus Plus este o combinatie de doua substante active intre erbicidul hormonal dicamba (regulator de crestere) si erbicidul sulfonilureic rimsulfuron. Titus Plus este absorbit rapid de foliajul si radacinile plantelor si inhiba cresterea buruienilor sensibile, la scurt timp dupa aplicare, prevenind astfel competitia cu plantele de cultura. Simptome ca decolorarea si cloroza apar dupa 3-10 zile de la aplicare dar buruienile mor dupa 3-4 saptamani. Caldura si umezeala sporesc performanta erbicidului, in timp ce timpul rece si uscat ii intarzie activitatea si aparitia simptomelor.

Recomandari de aplicare
Titus Plus este activ impotriva unui spectru larg de buruieni graminee anuale si perene si buruieni cu frunza lata, cand este aplicat in postemergenta la porumb. Datorita activitatii reziduale scurte, Titus Plus combate numai buruienile rasarite sau in curs de rasarire in momentul aplicarii (temperatura ridicata, seceta, buruieni avansate in vegetatie). Eficacitatea maxima se obtine cand buruienile sunt tinere, respectiv in perioada de crestere activa. Majoritatea buruienilor sunt foarte sensibile de la rasarire pana in stadiul de 2-4 frunze. Este obligatoriu amestecul cu Trend, 200-300 ml/ha sau 3 l/ha ulei de floarea-soarelui. Cantitatea de Trend depinde de conditiile eco-climatice din momentul aplicarii. Se evita supradozarea, prin suprapunerea ariei de stropire, precum si subdozarea prin reglarea defectuoasa a echipamentului. Echipamentul de stropit trebuiesa fie corectcalibrat pentru realizarea uniformitatii si a unui grad de acoperire ridicat.
Pentru combaterea gramineelor Sorghum halepense si Agropyronrepens se recomanda aplicarea fractionata, in 2 tratamente: primul tratament cu 3 doze/ 4 ha si tratamentul 2 cu 1 doza/ 2 ha, sau un singur tratament cu 5 doze/ 4 ha.
Volumul de apa folositeste de 200-300 l/ha.
Titus Plus se aplica postemergent, pana in stadiul de 4-6 frunze ale porumbului.

Modul de întrebuinţare: se aplica la urmatoarele culturi:

Cultura

Testul pentru care a fost avizat

Doza (l/ha)%

Porumb

Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate.

307 g/l  +  01% Trend postemergent

 

Combate urmatoarele buruieni:
Graminee perene:
Sorghum halepense (costrei),
Agropyronrepens (pir).
Graminee anuale:
Echinochloa crussgalli (iarba barboasa),
Amaranthus retroflexus (stir),
Atriplexpatula (loboda),
Chenopodium sp. (loboda),
Cirsiumarvense (palamida),
Convolvulus arvensis (volbura),
Sinapsisarvensis (mustar de camp),
Galiumaparine (turita),
Sonchus sp. (susai),
Polygonum sp. (troscot),
Matricaria sp. (musetl),
Ranunculus sp. (piciorul cocosului),
Solanumnigrum (zarna),
Senecio vulgaris (cruciulita),
Xanthium sp. (scaieti).
Setaria sp. (mohor),
Avenafatua (odos),
Alopecurus myosuroides (coada vulpii),
Poaannua (firuta),
Digitariasanguinalis (merisor),
Xanthium sp. (cornaci),
Rumex sp. (macris),
Polygonum sp. (hrisca urcatoare),
Euphorbia sp. (laptele cucului),
Abutilon theophrasti (teisor),
Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului),
Papaverrhoeas (maculrosu),
Raphanus raphanistrum (ridichea salbatica),
Cirsiumarvense (palamida),
Stellaria media (rocoina).
Buruieni mediu sensibile:
Datura stramonium (ciumafaie).

Principalele avantaje:
- Nu lasanici o șansa de scapare buruienilor, datorita combinației de excepție a erbicidului sulfonilureic, rimsulfuroncu regulatorul hormonal de creștere dicamba;
- Are cel mai larg spectru de combatere dintre toate erbicidele utilizate în postemergențã la porumb;
- Se translocã în organele de rezistențã ale buruienilor perene și diminueazã pânã la eradicare rezerva lor biologicã;
- Datoritã acțiunii reziduale în sol de scurtã duratã, nu existã restricții de rotație cu orice culturã, dupã recoltarea porumbului;
- Protectiv pentru oameni și mediu.
- Datoritã activitãții reziduale scurte, combate numai buruienile rãsãrite sau în curs de rãsãrire.
- Prima lucrare mecanica se efectueaza la cca. 2 saptamani de la aplicare.

Utilizarea îngrasamintelor cu azot
Acestea au ca efect creștereae ficacitãții erbicidului TITUS PLUS și a amestecurilor lui. De asemenea, crește penetrarea produsului în frunze pe vreme uscatã. Se atenueaza totodata antagonismul dintre substanțele active ale erbicidului TITUS PLUS și posibilii parteneri de amestec. Se recomanda azotatul de amoniu sau sulfatul de amoniu îndozã de 3-4 kg/ha. Îngrãșãmântul solid se dizolva într-un vas separat, și apoi se adaugã la soluția de stropit. În final, se adaugã surfactantul Trend. Nu se utilizeazã amestecul cu îngrãșãminte, fãrã Trend.

Selectivitate
- Titus Plus este selectiv pânã în stadiul de 4-6 frunze ale porumbului. Încondiții de stres cum sunt temperaturile extreme (peste 25° C sau sub 10° C), secetã, bãltire îndelungatã a apei, etc, plantele pot manifesta o sensibilitatete imporarã, respectiv apare o fitotoxicitate temporarã (îngãlbenire, frunze ușor deformate) care nu afecteazã producția.
- Titus Plus poate cauza o fitotoxicitate temporarã la hibrizii Pactol, Dollar, Occitan, Etalon. În aceste cazuri, se recomandã stropirea direcționatã sub nivelul frunzelor porumbului.
- Titus Plus se poate aplica la hibrizii Alpha și Pelican pânã în stadiul de 5 frunze. Hibrizii noi de porumb rezistenți la erbicidele sulfonilureice (Occitan Sumo, Furio Sumo) pot fi tratați cu Titus Plus pânã în stadiul de 7 frunze.
- În condiții de stres și în cazul culturilor care au depãșit stadiul recomandat de creștere, erbicidul se va aplica numai direcționat sub nivelul frunzelor.
- Pentru orice hibrid nou apãrut pe piațã, consultați distribuitorul privitor la selectivitate, înainte de aplicare a erbicidului Titus Plus.

Atentie !!
Echipamentul de stropit trebuie sã fie corect calibrat pentru realizarea uniformitãții și a unui grad de acoperire adecvat. Se va evita supradozarea produsului (prin suprapunerea ariei de stropire) precum și subdozarea prin reglarea defectuoasã. Este obligatoriu amestecul cu un surfactant nonionic (de exemplu, Trend 200 ml/ha) sau cu ulei de floarea-soarelui (3 l/ha).
Necesitatea spãlãrii corecte a echipamentului de stropit dupã tratamentul cu Titus Plus pentru a evita vãtãmarea altor culturi.
Nu se aplicã la temperaturi de peste 28° C, preferabil se stropește seara pe timp rãcãros, se evitã cazurile cu risc de scãdere accentuata a temperaturii în timpul nopții.
Nu se trateazã porumbul stresat de condiții severe de vreme, secetã, temperaturi scãzute, bãltiri de apã, atac de boli și dãunãtori.

Compatibilitate
Titus Plus poate fi aplicat cu mai multe produse folosite in agricultura. Totusi, recomandam efectuarea amestecului de proba si testarea acestuia pentru observarea aspectelor fizice si a influentei asupra culturii, in zilele urmatoare tratamentului.

Rotatia culturilor
Nu sunt restrictii pentru culturile ce urmeaza dupa culturile tratate cu erbicidul Titus Plus. In cazul compromiterii culturii tratate cu Titus Plus, din orice cauza, numai porumb poate fi cultivat peste locul tratat cu acest erbicid.

Disponibilitate
Livrare in: 24h.gif

Titus Plus - 307g


Review-uri clienti:

Momentan nu sunt review-uri pentru acest produs.
Va rugam sa va logati ca sa scrieti un review.

Te-ar mai putea interesa si urmatoarele produse

Ceredin Super 40 SL - 1L
Ceredin Super 40 SL - 1L
55.50 RON
Astral 40 SC -1L
Astral 40 SC -1L
169.90 RON
Crew 4 SC - 1l
Crew 4 SC - 1l
165.50 RON
Equip - 1l
Equip - 1l
122.90 RON

Autentificare


Informatii utile

daunatoriburuieniboli

Suport online

fb2